
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 28 dkg cukr
- citrón šťáva kůra
- 8 dkg polohrubé mouky
- 6 dkg maizen
- 0,5 prášku do pečiva
- Krém:
- 3 dcl mléka
- 1 celý vanilkový pudink
- 20 dkg másla(hera)
- 20 dkg mletý cukr
- 1 žloutek
- čokoláda na vaření
- šlehačka
- meruňky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem a šťávou z jednoho citrónu a kůrou vyšleháme, přidáme mouku s maizenou a práškem do pečiva, nakonec sníh z 6 bílků.
-
Piškot upečeme, asi 12 minut na 250 stupňů(el. trouba).
-
Uvaříme si pudink ze 3 dcl mléka a necháme pořádně vychladit.
-
Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem a žloutkem a po lžičkách přidáváme do směsi vychlazený pudink.
-
Na vychlazený piškot dáváme rovnoměrně meruňky, aby se daly krájet stejné čtverce zákusku a potřeme krémem.
-
Nakonec postrouháme čokoládou a ozdobíme šlehačkou.
Kuchařka: JanaDorazinova