- reklama -
Suroviny
- Na linecké těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla nebo Hery
- 100 g cukr moučka
- 1 vejce
- Na náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- 1 vejce
- 1 kg meruněk nebo malých broskví
Postup přípravy receptu
-
Z předepsaných surovin zpracujeme na vále linecké těsto a necháme ho asi 15 minut v chladu odpočinout.
-
Po chvíli ho přendáme na vymazaný a vysypaný pekáč a opatrně ho rukama rozprostřeme po celé ploše.
-
Na těsto naneseme tvarohovou náplň kterou jsme dostali smícháním všech předepsaných surovin a posázíme půlkami čerstvých (případně kompotovaných) meruněk nebo broskví.
-
Pečeme asi 45 minut, dokud okraje těsta nezrůžoví. Řezy krájíme po dílkách, co půlka meruňky to jedna porce.
Kuchařka: Kroupovka