Meruňkový linecký koláč

62
- reklama -

Suroviny

Na linecké těsto:
500 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
100 g cukr moučka
1 vejce
Na náplň:
2 měkké tvarohy
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
cukr podle chuti
1 vejce
1 kg meruněk nebo malých broskví

Postup přípravy receptu

  1. Z předepsaných surovin zpracujeme na vále linecké těsto a necháme ho asi 15 minut v chladu odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Po chvíli ho přendáme na vymazaný a vysypaný pekáč a opatrně ho rukama rozprostřeme po celé ploše.

  3. Na těsto naneseme tvarohovou náplň kterou jsme dostali smícháním všech předepsaných surovin a posázíme půlkami čerstvých (případně kompotovaných) meruněk nebo broskví.

  4. Pečeme asi 45 minut, dokud okraje těsta nezrůžoví. Řezy krájíme po dílkách, co půlka meruňky to jedna porce.