
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- půl prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra – dle chuti
- 120 g cukru krupice (dle kyselosti meruněk)
- 2 vejce
- 100 g rozpuštěného máslo
- 120 ml mléka
- 1 hrnek drobenky
- vypeckované meruňky (dle potřeby)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo, zchlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, citronovou kůrou a vše dobře promícháme.
-
Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky, na to naskládáme rozčtvrcené nebo přepůlené meruňky, které zasypeme drobenkou, kterou můžeme dochutit vanilkou nebo skořicí.
-
Remosku o průměru cca 25 cm zaklopíme, zapneme a pečeme cca 35 – 40 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
-
Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Kuchař: recepty73









