Meruňkový koláč s pudingem a zakysanou smetanou

78
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
150 g hladké mouky
50 g cukru
1 vejce
65 g změklého másla
1 vanilkový cukr
na špičku nože prášku do pečiva
Na náplň:
2 balíčky vanilkového pudingu
500 ml mléka
130 g cukru
2 zakysané smetany
meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky s kypřícím práškem, obou druhů cukrů, vejce a másla vypracujeme hladké těsto a dáme na 1 hod. do chladna.


    Zobrazit celý recept

  2. Dvě třetiny těsta rozválíme a vložíme na dno dortové formy.

  3. Ze zbytku těsta uděláme váleček, ze kterého vytvoříme asi 3 cm široký okraj koláče a přimáčkneme ke korpusu.

  4. Korpus propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 min. na 200°C.

  5. Z pudinkových prášků, cukru a mléka připravíme hustý pudink a do ještě teplého pudinku zašleháme zakysané smetany.

  6. Na předpečený korpus vyskládáme okapané meruňky, na ně nalijeme pudinkový krém a koláč dopečeme při 160°C asi 60 minut.

  7. Koláč necháme zcela vychladnout a poté můžeme krájet.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Dr. Oetker