- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 65 g změklého másla
- 1 vanilkový cukr
- na špičku nože prášku do pečiva
- Na náplň:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 130 g cukru
- 2 zakysané smetany
- meruňkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Z mouky s kypřícím práškem, obou druhů cukrů, vejce a másla vypracujeme hladké těsto a dáme na 1 hod. do chladna.
-
Dvě třetiny těsta rozválíme a vložíme na dno dortové formy.
-
Ze zbytku těsta uděláme váleček, ze kterého vytvoříme asi 3 cm široký okraj koláče a přimáčkneme ke korpusu.
-
Korpus propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 min. na 200°C.
-
Z pudinkových prášků, cukru a mléka připravíme hustý pudink a do ještě teplého pudinku zašleháme zakysané smetany.
-
Na předpečený korpus vyskládáme okapané meruňky, na ně nalijeme pudinkový krém a koláč dopečeme při 160°C asi 60 minut.
-
Koláč necháme zcela vychladnout a poté můžeme krájet.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Dr. Oetker
Kuchařka: aanicka