Suroviny
- 1 balení sušenek Lotus (250 g)
- 70 g másla
- meruňkový kompot
- 2 vanilkové pudinky
- 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
- 1 lžíce sypké želatiny
- 2 lžíce vaječného koňaku
- 2 lžíce chia semínek
- cukr podle chuti
- dortové želé nebo galaretka
Postup přípravy receptu
-
Rozdrcenými sušenkami, smíchanými s rozpuštěným máslem vyplníme dno dortové formy a důkladně namačkáme (jde to dobře skleničkou). Dáme do lednice.
-
Meruňkový kompot vylijeme do mísy a odebereme polovinu meruněk stranou. Zbytek rozmixujeme ponorným mixerem a doplníme vodou tak, aby byl této směsi necelý litr.
-
Do misky s trochou vody dáme nabobtnat želatinu.
-
Rozmixovaný kompot ochutnáme, podle chuti dosladíme a uvaříme z něj pudink.
-
Kastrol, ve kterém pudink vaříme, je dobré předem vytřít troškou másla, pudink se nebude tolik připalovat – ale stejně mícháme a mícháme.
-
Do uvařeného pudinku metličkou prošleháme tvaroh, želatinu, pokrájené odebrané meruňky, vaječný koňak a chia semínka a nalijeme do formy na sušenkový korpus.
-
Necháme vystydnout a dáme ztuhnout do lednice. Počítejte s tím, že tuhne několik hodin, nejlépe do rána.
-
Můžeme po zchladnutí zalít dortovým želé nebo Galaretkou, uvařenou podle návodu.