
- reklama -
Suroviny
- 2 měkké tvarohy
- 150 g másla
- 80 g cukru krupice
- 4 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky (krupičky)
- 2 lžíce ovesných vloček
- 500 g meruněk nebo jiného ovoce
- 1/2 kypříčího prášku do perníku
- moučkový cukr na posypaní
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s máslem a cukrem.
-
Postupně přidáváme tvaroh, mouku s kypřícím práškem do perníku, ovesné vločky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Zamícháme a nalijeme na plech s pečicím papírem (nebo jen vymazaný a vysypaný plech).
-
Poklademe meruňkami a pečeme na 180°C cca 25 minut. Nakonec posypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala mne svým pěkným receptem na tvarožník naše kuchařinka Andrea.
Můžeme meruňky ještě pokapat rumem, nebo rumovou trestí.
Kuchařka: varilamyskakasicku