
- reklama -
Suroviny
- 100 g sušených meruňek
- 3 lžíce mléka
- 150 ml pomerančové šťávy
- 100 g mletých mandlí
- 80 g vlašských ořechů
- 100 g cukru krupice (na posypání)
- cukr moučka
- 100 g másla (rozměklého)
- 50 g čokolády na vaření (strouhané)
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Meruňky propláchněte horkou vodou a pokrájejte.
-
V kastrůlku je zalijte džusem a pět minut vařte, pak nechte zchladnout. Do mísy vložte máslo, cukr, vejce, mandle, mouku prosátou s kypřícím práškem, mléko a umíchejte hladké těsto.
-
Přidejte meruňky, čokoládu a dvě třetiny ořechů.
-
Těsto přesuňte do vymazané a vysypané formy a uhlaďte.
-
Posypte zbývajícími ořechy a pečte 50-60 minut (na 180° nebo 160° u horkovzdušné trouby). Buchta by měla být pevná na dotyk.
-
Vychladlý moučník posypte moučkovým cukrem. V ledničce vydrží až týden, v mrazáku i dva měsíce.
Kuchařka: www.zarovi.cz