- reklama -
Suroviny
- Rozpočet pro menší remosku (Original, 24 cm) není vhodné péct v teflonové formě (špatně se propéká):
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 vajíčko
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 vanilkového pudinku v prášku
- 1 vajíčko
- 1/2 hrnku mléka
- meruňkový kompot (nebo kyselejší ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto.
-
Suroviny na náplň dobře vymícháme.
-
Meruňkový kompot zcedíme a meruňky nakrájíme na plátky.
-
Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta, na něj opatrně (opět naběračkou) celou náplň, tu poklademe meruňkami a pocákáme zbytkem těsta.
-
Pečeme přibližně 35-40 minut – těsto krásně vyběhne.
Poznámka od kuchařky
Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.
Kuchařka: cathleen