
Suroviny
- 150 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- Na krém:
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml mléka
- 3 PL cukru
- 120 g másla
- 1 větší meruňkový kompot (460 – 480 g)
- kokos na posypání
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky, mouku s kypřicím práškem.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu asi 20 minut.
-
Upečený piškot vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme pečicí papír a sundáme ho. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.
-
Puding uvaříme s cukrem a mlékem na hustý krém, který necháme vychladnout. Máslo si vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Do takto utřené máslové pěny postupně dáváme pudingový krém a vše dobře vyšleháme.
-
Vychladlý piškotový plát opatrně rozvineme. Potřeme jen vanilkovým krémem, poklademe pokrájenými okapanými meruňkami / broskvemi a zase ho stočíme do rolády.
-
Krém potřeme i na povrchu rolády. Poklademe také meruňkami a posypeme kokosem, (můžeme i polít čoko-polevou).
-
Aby nám roláda při krájení nepraskala, krájíme ji nahřátým nožem.
Poznámka od kuchařky
Můžeme zdobit šlehačkou, dál podle fantazie každého.