Melounovo-fíkové čatní s jablky

99
- reklama -

Suroviny

1 meloun Kantalupe
2 velké cibule
6 letních jablek
1/2 balení sušených fíků
5 lžic třtinového cukru
2 lžíce jablečného octa
1 lžička hořčičného semínka
1 paprika kozí roh
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Meloun, jablka, cibuli a fíky nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, papriku nakrájenou na proužky, ocet, sůl a pepř.


    Zobrazit celý recept

  2. Přisypeme hořčičná semínka a na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne a hmota nezhoustne. Ještě dochutíme podle svých zvyklostí a horké plníme do skleniček. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

V Kauflandu jsem podlehla „akci“ a koupila kantalup. Nebyl úplně dozrálý, bylo mi líto ho ale vyhodit, tak jsem zaimprovizovala. Výsledek je „překvapujícně dobrý“! :-))