![Melounovo-fíkové čatní s jablky_5ff9dcb090bce.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/melounovo-fikove-catni-s-jablky_5ff9dcb067dc8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 meloun Kantalupe
- 2 velké cibule
- 6 letních jablek
- 1/2 balení sušených fíků
- 5 lžic třtinového cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 paprika kozí roh
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Meloun, jablka, cibuli a fíky nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, papriku nakrájenou na proužky, ocet, sůl a pepř.
-
Přisypeme hořčičná semínka a na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne a hmota nezhoustne. Ještě dochutíme podle svých zvyklostí a horké plníme do skleniček. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
V Kauflandu jsem podlehla „akci“ a koupila kantalup. Nebyl úplně dozrálý, bylo mi líto ho ale vyhodit, tak jsem zaimprovizovala. Výsledek je „překvapujícně dobrý“! :-))
Kuchařka: Danca