Melounová granita

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g dužiny vodního melounu
15 – 20 g cukrového sirupu – dle potřeby
citronová šťáva – dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena. Rozmixujeme, já s oblibou používám sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše dle chuti. Některý meloun je sladší, jiný méně. Cukrový sirup získáme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Většinou dělávám z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup mám v chladničce vždy k dispozici. Sladím s ním i studené nápoje.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozmixovaný meloun dáme do nižší dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Je lepší mrazit nižší vrstvu. Zhruba co 45 minut směs promícháme a opět vložíme do mrazničky. Ze začátku stačí na míchání třeba lžíce, ale později je dobré vznikající ledové krystaly rozbíjet a promíchávat vidličkou. Celková doba přípravy je kolem cca 5 hodin.

  3. Granitu podávám v menším hrníčku, je to úžasné letní osvěžení.

Poznámka od kuchařky

Granity se nedají připravovat v běžných zmrzlinovačích, vyznačují se hrubozrnnými ledovými krystaly.