- reklama -
Suroviny
- 1/2 většího melounu
- krystalový cukr
- 2 dcl vodky
- 1 l růžového vína
- jahody nebo
- jablka (nebo rybíz,angrešt,broskve, meruňky,maliny atd….)
Postup přípravy receptu
-
Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna.
-
Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do melouna, promícháme, posypeme cukrem, zastříkáme vodkou, zalijeme růžovým vínem.
-
Dáme do chladna na 24 hodin a pak už „debužírujeme“.
-
Pokud to nevydržíme, necháme vychladit v ledničce alespoň 1/2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Kdo alkohol nemusí, tak zalije šťávou, nebo džusem z některého ovoce, které máme naložené v melounu.
Kuchařka: Bibinka