Melounová bowle z růžového vína….

52
- reklama -

Suroviny

1/2 většího melounu
krystalový cukr
2 dcl vodky
1 l růžového vína
jahody nebo
jablka (nebo rybíz,angrešt,broskve, meruňky,maliny atd….)

Postup přípravy receptu

  1. Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna.


    Zobrazit celý recept

  2. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do melouna, promícháme, posypeme cukrem, zastříkáme vodkou, zalijeme růžovým vínem.

  3. Dáme do chladna na 24 hodin a pak už „debužírujeme“.

  4. Pokud to nevydržíme, necháme vychladit v ledničce alespoň 1/2 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Kdo alkohol nemusí, tak zalije šťávou, nebo džusem z některého ovoce, které máme naložené v melounu.