- reklama -
Suroviny
cca 16 dílů
- světlé piškotové těsto z poloviční dávky
- tmavé piškotové těsto z poloviční dávky
- karamelový krém (v receptu „karamelový krém na dort“)
- potahová hmota
Postup přípravy receptu
-
Do vymazané formy klademe těsto po lžících tímto způsobem: do středu formy dáme 1 lžíci sv. těsta a na něj dáme lžíci tm. těsta.
-
V tomto postupu pokračujeme, dokud nám nedojde těsto.
-
Pečeme při 170 st. cca 35-40 min.
-
Vychladlý korpus překrojíme na 2 části.
-
Spodní část potřeme většinou karamelového krému, přiklopíme vrchním dílem a stěny dortu potřeme zbytkem krému. Dáme chladit do ledničky.
-
Jestli chcete, tak můžete potahovou hmotu obarvit potravinářskými barvami.
-
Potahovou hmotu vyválíme a potáhneme s ní dort a uhladíme ji. Můžeme ozdobit marcipánovými ozdobami.
Kuchař: blabol.jachym