- reklama -
Suroviny
- 2 lilky
- 2 červené cibule
- 2 konzervy sekaných rajčat
- 3 rajčata
- olivový olej (z naložených rajčat postačí extra panenský)
- balzamikový ocet
- česnek
- černé olivy
- čerstvé bylinky:
- bazalka
- oregano
- majoránka
- pepř
- sůl
- balkánský sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat.
-
Téměř hotové lilky posypeme kolečky červené cibule, plátky česneku, zalijeme obsahem rajčatových konzerv, který jsme dochutili balzamikem, pepřem a solí, poklademe kolečky rajčat, oliv, osolíme a přidáme sekané bylinky.
Přiklopíme a dusíme 10-15 minut.Hotový pokrm můžeme posypat balkánským sýrem nebo fetou a zdobíme bylinkovými lístky.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s ciabattou.
Kuchařka: Eliza