Melanzane con pomodoro – lilek v rajčatech

47
- reklama -

Suroviny

2 lilky
2 červené cibule
2 konzervy sekaných rajčat
3 rajčata
olivový olej (z naložených rajčat postačí extra panenský)
balzamikový ocet
česnek
černé olivy
čerstvé bylinky:
bazalka
oregano
majoránka
pepř
sůl
balkánský sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat.


    Zobrazit celý recept

  2. Téměř hotové lilky posypeme kolečky červené cibule, plátky česneku, zalijeme obsahem rajčatových konzerv, který jsme dochutili balzamikem, pepřem a solí, poklademe kolečky rajčat, oliv, osolíme a přidáme sekané bylinky.
    Přiklopíme a dusíme 10-15 minut.

    Hotový pokrm můžeme posypat balkánským sýrem nebo fetou a zdobíme bylinkovými lístky.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s ciabattou.