- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sody
- 100 g tuku
- 2 lžičky perníkového koření
- 140 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme se 2 vejci a změklou Herou, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
-
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut.
Poznámka od kuchařky
Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna. 🙂
Kuchařka: naty22