- reklama -
Suroviny
- piškotový korpus:(1plát)
- 6 vajec
- 250 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 150 g oleje
- 8-12 lžic horké vody
- (z bílků sníh)
- Máslový krém:
- 1 l mléka
- 4 vanilkové pudinky
- 4 másla
- rum
- kakao
- čokoláda dle chuti
- Marcipánová hmota
- čokoláda
- káva
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Upečeme klasický piškotový korpus (na medvídka z fotky 2 kusy, plech o rozměru cca 20×35 cm.)
Nachystáme si šablony z tvrdého papíru. Podle toho jak velkého medvíka budete chtít udělat.
Korpus vykrájíme podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz. Foto postup.
Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice.
Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí.
A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Kuchařka: Vendy