Medvídek s fotopostupem

51
- reklama -

Suroviny

piškotový korpus:(1plát)
6 vajec
250 g cukru
300 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřícího prášku
150 g oleje
8-12 lžic horké vody
(z bílků sníh)
Máslový krém:
1 l mléka
4 vanilkové pudinky
4 másla
rum
kakao
čokoláda dle chuti
Marcipánová hmota
čokoláda
káva
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme klasický piškotový korpus (na medvídka z fotky 2 kusy, plech o rozměru cca 20×35 cm.)


    Zobrazit celý recept

    Nachystáme si šablony z tvrdého papíru. Podle toho jak velkého medvíka budete chtít udělat.

    Korpus vykrájíme podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz. Foto postup.

    Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice.

    Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí.

    A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.