
Suroviny
- Na 1 korpus:
- 5 vajec
- 220 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 12 lžic oleje
- 12 lžic vlažné vody
- 1/2 prášku do pečiva
- kakao
- Krém:
- 500 g másla
- 250 ml mléka
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 50 g 100 % tuku
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr podle chuti
- kakao
- marcipán
- rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej.
-
Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny.
-
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 20 minut.
-
Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout.
-
Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši,pořádně vyšleháme.
-
Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary medvídka povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme kakaové a světlé části, které slepujeme na sebe.
-
Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme celého medvídka do potřebného tvaru.
-
Dáme do lednice stuhnout.
-
Marcipán si obarvíme a vytvarujeme tlapky, čumák, oči, uši a včelky.
-
Nakonec povrch medvídka dozdobíme krémem jako srst.
Poznámka od kuchařky
Na tento dortík jsem potřebovala 2 světlé a 2 tmavé korpusy a krém z 1 kg másla.









