Medvídci s mandličkami

54
- reklama -

Suroviny
asi 50 ks

110 g hladké mouky
20 g škrobové moučky (Solamyl, Maizena)
40 g cukrového sirupu
10 g medu
30 g oleje
špetka soli
skořice
kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vše tekuté vymícháme, až se spojí. Vylijeme do mouky, kterou jsme promíchali s ostatním a vypracujeme těsto. Vyválíme na sílu asi 2 mm.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykrajujeme medvídky, vložíme jim na bříško mandli nebo oříšek a tlapky jemně ohneme, aby mandličku přidržely. Špejlí vyznačíme oči a čumáček.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 10 až 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Protože jsem neměla cukrový sirup, použila jsem celkem 50 g medu. Těsto se ale pořád drobilo a nešlo spojit, proto jsem přidala ještě 20 g másla. Pak se těsto spojilo, ale bylo pořád velmi křehké.

Určitě budu dělat znovu, ale použiju osvědčené linecké těsto, případně vyzkouším ve slané verzi.

Dodatečně přidávám fotografii z lineckého těsta a s lentilkami. Mandličky nebo lentilky musíte vložit do paciček před pečením.

Zdroj: Čarujeme.cz