
Suroviny
4 porce
- Na limonádu:
- 1 litr vody (minerálky)
- 1 celá salátová okurka
- 1 citron
- 1 limetka
- 2 lžíce třtinového cukru (krystalu či medu)
- Na ozdobení:
- led
- plátky okurky
- plátky citronu
- plátky limetky
Postup přípravy receptu
-
Na 1 litr vody použijeme jednu okurku, 1 citron a 1 limetku, 2 lžíce cukru nebo medu na oslazení (nebo dle libosti).
-
Celou okurku nastrouháme na struhadle, smícháme se všemi surovinami a rozmixujeme buď tyčovým nebo klasickým mixérem.
-
Rozmixovanou tekutinu přecedíme přes sítko do sklenic nebo džbánku a necháme řádně vychladit. Ozdobené a včetně ledu podáváme jako ideální osvěžení pro letní dny.
-
Medvědův tip: Po přecezení nám v sítku zbyde dužina z okurek, která je prakticky dochucená a lze ji podávat jako jemný okurkový salát. Dobrou chuť Vám přeje Váš Medvěd.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je ojedinělý svou úsporností. Okurka pustí hodně vody, takže s použitím 1 litru vody a 1 okurky vznikne vždy o něco více čisté limonády, a navíc máme hotový i salát.