
- reklama -
Suroviny
- 250 g jemného tvarohu
- 1 malá Lučina
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce česnekové pasty – viz. poznámka
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- stroužek česneku – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny vymícháme do hladké pomazánky.
-
Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Z listů česneku si uděláme pastu, která vydrží v uzavřené sklenici a lednici dlouho. 2 velké svazky omytého česneku rozmixujeme se slunečnicovým nebo olivovým olejem. Olej přidáváme postupně do požadované konzistence. Můžeme to osolit. Máme to kdykoliv po ruce třeba do omáček na těstoviny, do pomazánek nebo do polévky.
Kuchařka: mika59