- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 3 střední brambory
- hrst medvědího česneku (z mrazáku)
- 1 vejce
- polovina menší cibule
- oregano nebo majoránka – dle chuti
- drcený kmín – dle chuti
- bílý pepř – dle chuti
- sůl s medvědím česnekem, nebo obyčejná – dle chuti
- instatní kukuřičné vločky na zahuštění – dle potřeby
- tuk (ideálně sádlo) na smažení
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme a přidáme veškeré další ingredience, ochutnáváme. Vodu nesléváme.
-
Vločky přidáváme po částech tak, aby směs zahustily, takže chvilku počkáme, aby vločky nasákly, pak případně přisypeme další – dala jsem cca 2 PL. Musí vzniknout bramborová směs, aby se daly smažit placky, takže ne zas moc hustá, aby výsledek nebyl moc tvrdý.
-
Usmažíme první placku, ochutnáme a případně dokořeníme. Nejvíc chutná s bílým kafištětem 😉
Kuchařka: spagetka