- reklama -
Suroviny
- 210 g vody
- 60 g změklého sádla
- 50 g kefíru
- 2 rovné lžičky soli
- hrst medvědího česneku (listů – pořádná)
- 500 g hladké mouky
- (nebo 200 g pšeničné chlebové a 300 g hladké)
- 15-18 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
-
Po signálu na semínka přihodíme nadrobno krájené listy medvěda a necháme domíchat a vykynout.
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme an 10 kousků a vytvarujeme – dělala jsem placky, příště zkusím bulky, housky, rohlíky nebo bagety, těsto se dobře tvaruje.
-
Na plechu s pečícím papírem necháme vykynout, potřeme vodou nebo vejcem (na fotkách) a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C, asi 15-18 minut). Pečivo příjemně a lákavě voní česnekem.
Poznámka od kuchařky
Recept z http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen