
Suroviny
jeden plech
- 1 hrníček uvařené silné instantní kávy (dala jsem 5 lžiček)
- 1 hrníček medu
- 1/2 hrníčku cukru krupice
- 3 celá vejce
- 5 polévkových lžic oleje
- 3 hrníčky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce perníkového koření (kupovaná směs)
- 1 hrníček nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrníčku rozinek
- já je namočila do rumu
- kandované ovoce dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a vychladíme.
-
Celá vejce rozšleháme, za stálého míchání přiléváme olej, postupně přidáváme chladnou kávovou směs (s medem a cukrem), mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce.
-
Těsto nalijeme (je poměrně tuhé) na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj je z kalendáře“Hrníčkové moučníky 2010″
Já jsem přidala ještě dvě polévkové lžíce kakaa…
Pekla jsem cca 10 minut na 180 st. (horkovzduch), poté jsem teplotu snížila na 160 st. a dopékala cca 15 minut.
Dala jsem kandovanou pomerančovou kůru a pokrájené sušené švestky.
P. S. když necháte pár dní perník „uležet“ v chladnu a v uzavřené nádobě, je ještě lepší…vyzkoušeno!!!!!!!!!!








