Medový perník z kalendáře

69
- reklama -

Suroviny
jeden plech

1 hrníček uvařené silné instantní kávy (dala jsem 5 lžiček)
1 hrníček medu
1/2 hrníčku cukru krupice
3 celá vejce
5 polévkových lžic oleje
3 hrníčky hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce perníkového koření (kupovaná směs)
1 hrníček nasekaných vlašských ořechů
1/2 hrníčku rozinek
já je namočila do rumu
kandované ovoce dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a vychladíme.

  2. Celá vejce rozšleháme, za stálého míchání přiléváme olej, postupně přidáváme chladnou kávovou směs (s medem a cukrem), mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce.

  3. Těsto nalijeme (je poměrně tuhé) na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj je z kalendáře“Hrníčkové moučníky 2010″

Já jsem přidala ještě dvě polévkové lžíce kakaa…

Pekla jsem cca 10 minut na 180 st. (horkovzduch), poté jsem teplotu snížila na 160 st. a dopékala cca 15 minut.

Dala jsem kandovanou pomerančovou kůru a pokrájené sušené švestky.

P. S. když necháte pár dní perník „uležet“ v chladnu a v uzavřené nádobě, je ještě lepší…vyzkoušeno!!!!!!!!!!