Medový dort (Medovník)

88
- reklama -

Suroviny

1 kg hladké mouky
2 čerstvá, velká vajíčka
2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody na pečení
200 g jemného krystalového cukru
500 g kondenzového slazeného mléka – salko
500 g krémového másla
100 g margarínu
50 g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto.

  2. Rozdělit těsto na 12-13 dílů, ty vyválet na kulaté stejné pláty a postupně je upéct.

  3. Připravit krém: Našlehat máslo s kondenzovaným mlékem dohladka. Krémem potřít upečené pláty těsta až na jeden a poskládat je na sebe. Nepotřený plát rozdrobit, smíchat s ořechy, chcete-li, a posypat tím potřený povrch dortu.

  4. Nechat dort na chladném místě (ne v chladničce) po 7-8 hodin. Takto proleželý dort se dobře krájí.