
- reklama -
Suroviny
- 1 kg hladké mouky
- 2 čerstvá, velká vajíčka
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky jedlé sody na pečení
- 200 g jemného krystalového cukru
- 500 g kondenzového slazeného mléka – salko
- 500 g krémového másla
- 100 g margarínu
- 50 g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto.
-
Rozdělit těsto na 12-13 dílů, ty vyválet na kulaté stejné pláty a postupně je upéct.
-
Připravit krém: Našlehat máslo s kondenzovaným mlékem dohladka. Krémem potřít upečené pláty těsta až na jeden a poskládat je na sebe. Nepotřený plát rozdrobit, smíchat s ořechy, chcete-li, a posypat tím potřený povrch dortu.
-
Nechat dort na chladném místě (ne v chladničce) po 7-8 hodin. Takto proleželý dort se dobře krájí.
Kuchařka: Denisa