- reklama -
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 25 g změklého másla
- 400 ml vlažného mléka
- 2 PL medu
- 1 PL mleté skořice
- 1,5 Kl soli
- 1 1/2 lžičky sušeného droždí
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 2 hrsti brusinek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vysypeme mouku, přidáme změklé máslo, med, sůl, skořici, ořechy, brusinky, droždí a vlažné mléko.
-
Vše řádně vymícháme na jemné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
Jakmile těsto je vykynuté, vytvarujeme ho do bochánku, který dáme do vymazané formy (použila jsem formu na biskupský chlebíček) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i program na domácí pekárně základní chléb.
KL – kávová lžička
PL – polévková lžíce
Kuchařka: MiskaM