
Suroviny
- 3 větší zralé banány
- asi 6 lžic medu
- trochu mléka
- špetku skořice (pozor, ne skořicového cukru, to už by bylo spolu s medem příliš sladké!)
- Na jogurtové těsto je potřeba:
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1 kostka tuku na pečení (Hera, Stella, …)
- 1 kelímek bílého jogurtu (klasický malý, cca 150g)
Postup přípravy receptu
-
Pokrájené banány jsem ve směsi z medu, mléka a skořice nechala uležet asi dvě hodiny. Med je krásně obalil a díky mléku pak byly úžasně křehké.
-
Na vál nasypeme mouku, nastrouháme celou Heru a přidáme jogurt. Dobře to propracujeme a vznikne nám vláčné a nelepivé těsto. Ani nemusí odpočívat v lednici a můžeme rovnou pokračovat.
-
Čtvrtky banánů jsem zabalila po jedné do přiměřeně velkého dílu rozváleného těsta a z každého jsem vytvořila malý závin.
-
Pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut, pak zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 15 minut. Byt vám provoní báječná vůně skořice, medu a banánů, to je prostě neodolatelné – a stejně neodolatelně to i chutná :O) Tak dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Recept jsem vymyslela, protože se nám doma nějak záhadně nakupily zásoby sklenic s medem a taky banány nějak rychle zrály :O)









