Medovník z těsta na perníčky

50
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
50 g Hery
150 g práškového cukru
100 g medu
2 celá vejce
0,5 lžičky jedlé sody
trochu perníkového koření
Náplň:
1 zkaramelizované Salko (vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem nebo koupíme již karamelové)
250 g másla
Podle chuti:
káva
rum
mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Je to trochu patlačka.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vyválíme placky, ořízneme např. podle talíře do kulatého tvaru a upečeme cca 10 min. na 160 C. Prostě jako když pečete perníčky. Upečeme i několik odříznutých okrajů na posyp. Po vychladnutí potřeme placky směsí uvařené silné kávy a trochu rumu.

  3. Zkaramelizované salko vymícháme s máslem a oříšky. Potřeme placky a skládáme na sebe. Potřeme i vrchní placku a okraje a posypeme rozdrcenými odřezky těsta smíchanými s oříšky.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tu medovníků hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme placky a vyšleháme krém :-).

Jinak jsou z těsta výborné perníčky – ihned měkké!