
Suroviny
cca 12-18 ks
- 3 vejce
- 400 g hladké mouky
- 4 velké lžíce medu
- 250 g tuku Hera
- 300 g másla
- 1 Salko
- 1/2 kávové lžičky jedlé sody
- 300 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto.
-
Na plech pečící papír, jinak plát nesundáte! Na něj půlku těsta a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na druhý plech zbytek těsta.
-
Dáme péct na 180°C cca deset až patnáct minut. Podle toho, jak kdo má velkou troubu, já mám takovou velkou hlubokou vestavnou tak nevím, kdo má malou troubu tak radši dejte na tři plechy.
-
Krém uděláme ze Salka, másla a zbylé lžíce medu, vše v pokojové teplotě, aby se krásně spojil a našlehal. Ručním šlehačem je to nejrychlejší.
-
Pláty ještě horké sundáme z plechu a stáhneme z papíru, postupně bude díky medu tvrdnout a křupat.
-
Okrájíme cca po 1 cm okraje a ty zbytky rozemeleme na strouhanku, kterou pak dort posypeme.
-
Z jednoho plátu si udělám tři pláty stejně velké. Máme tedy 6 ks.
-
Postupně dáme plát, namažeme krémem a zas plát a krém a pak krém kolem dokola celého dortu a posypeme posypkou z umletých okrajů. A máme hotovo.
-
Dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Pak vyndáme a necháme při pokojové teplotě rozmrznout.