
- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1/4 l mléka
- 2 žloutky
- 120 g másla
- 80 g medu
- 30 g droždí
- špetka soli
- citronová kůra
- bílek na potření
- Nebo vaše jiné oblíbené kynuté těsto na jidáše.
Postup přípravy receptu
-
Vytvoříme kynuté těsto – pomohla mi pekárna.
-
Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše.
-
Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
-
Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. Vám se určitě povedou vzhlednější 🙂 Mé „výtvory“ dcery ohodnotily: „Ehm…to jsou ropuchy?“ :-O 😀
Poznámka od kuchařky
Tvarová inspirace: uživatelka Vali z Labužníka.
Kuchařka: zizala