Medoví velikonoční zajíčci

49
- reklama -

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 žloutky
120 g másla
80 g medu
30 g droždí
špetka soli
citronová kůra
bílek na potření
Nebo vaše jiné oblíbené kynuté těsto na jidáše.

Postup přípravy receptu

  1. Vytvoříme kynuté těsto – pomohla mi pekárna.

  2. Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše.

  3. Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

  4. Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. Vám se určitě povedou vzhlednější 🙂 Mé „výtvory“ dcery ohodnotily: „Ehm…to jsou ropuchy?“ :-O 😀

Poznámka od kuchařky

Tvarová inspirace: uživatelka Vali z Labužníka.