
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- špetka jedlé sody
- 200 g rozehřátého medu
- 3 žloutky
- 4 lžíce mléka
- Dále:
- čokoládová poleva
- krém s vaječným likérem (nebo jiný)
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme ve fólii odležet do druhého dne.
-
Troubu předehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem. Kovové trubičky namažeme tukem.
-
Těsto rozválíme, nakrájíme čtverečky, natočíme na namazané trubičky a dáme péct na 6-7 minut. Ještě teplé stáhneme.
-
Vychladlé trubičky namočíme nejdříve jedním koncem do rozehřáté polevy, necháme ztuhnout a pak namáčíme druhý konec.
-
Trubičky uložíme do chladu a potom plníme krémem.
Poznámka od kuchařky
Při namáčení konce trubiček můžeme obalit i v mletých oříšcích.
Kuchařka: Irule