Medové šneky

49
- reklama -

Suroviny
cca 20

Těsto:
500 g hladké mouky
200 ml mléka
80 g tekutého medu
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
špetka soli
1 droždí
Medová náplň:
50 g měkkého másla
100 g medu
rozinky
nasekané mandle nebo jiné ořechy
Na potření:
kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z mléka a droždí a poté zpracujeme se všemi surovinami hladké těsto v míse. Pokud se moc lepí, přidáme mouku.
    Na teplém místě necháme kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme náplň. Utřeme máslo s medem a nasekáme ořechy.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát velký cca 40×50 cm a potřeme náplní. Na náplň dáme rozinky a ořechy a těsto podélně srolujeme. Pevně přitiskneme a nakrájíme na 1,5 cm silné plátky-šneky a potřeme kondenzovaným mlékem.

  4. Šneky dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 190 stupňů přibližně 15 minut. Samozřejmě se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.

  5. Upečené šneky můžeme ještě potřít kondenzovaným mlékem.