- reklama -
Suroviny
cca 20
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 80 g tekutého medu
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 droždí
- Medová náplň:
- 50 g měkkého másla
- 100 g medu
- rozinky
- nasekané mandle nebo jiné ořechy
- Na potření:
- kondenzované mléko
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek z mléka a droždí a poté zpracujeme se všemi surovinami hladké těsto v míse. Pokud se moc lepí, přidáme mouku.
Na teplém místě necháme kynout. -
Mezitím připravíme náplň. Utřeme máslo s medem a nasekáme ořechy.
-
Vykynuté těsto rozválíme na plát velký cca 40×50 cm a potřeme náplní. Na náplň dáme rozinky a ořechy a těsto podélně srolujeme. Pevně přitiskneme a nakrájíme na 1,5 cm silné plátky-šneky a potřeme kondenzovaným mlékem.
-
Šneky dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 190 stupňů přibližně 15 minut. Samozřejmě se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.
-
Upečené šneky můžeme ještě potřít kondenzovaným mlékem.
Kuchařka: KatharinaK