Medové řezy s karamelovým krémem

111
- reklama -

Suroviny
10 porcí

1 balíček medové pláty (4 ks)
250 gramů másla
1 Salko
káva studená nebo rumová trest na pokropení medových plátů
hrst oříšků nebo sekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Medové pláty si rozložíme a pokapeme je všechny opatrně kávou, nebo rumovou trestí a necháme tak den až dva dny, v chladnější mistnosti nebo v chladničce. Kdo si ale chce nechat moučník s krémem delší dobu v chladu, pak není třeba medové pláty prokapavát, neboť moučník se poté dobře rozleží a je měkoučký i tak.

  2. Mezitím si připravíme krém z předem uvařeného Salka /v tlakovém hrnci stačí 1,5hodiny.

  3. Ke změklému máslu pak zašleháváme postupně uvařené vychlazené Salko a vše vyšleháme pomalu do hladkého krému a pak přidáme ještě pár kapek tresti.

  4. Poté potíráme jednotlivé medové pláty krémem.

  5. Nakonec na vrchni namazaný plát nasypeme buď oříšky, nebo mandle, cokoliv dle každého z Vás. Necháme v chladu.

Poznámka od kuchařky

Tento moučník má tu výhodu, že nám velmi dlouho vydrží v chladu – až tři týdny a je chutný ke kávě. Medové pláty jsou k dostání v cukrárnách i v obch. nákupních centrech´.