Medové řezy s jahodami

33
- reklama -

Suroviny

Těsto:
130 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
20g másla nebo Hery
1 vejce
3 lžíce medu
Krém:
250 ml smetany na šlehání
250 ml zakysané smetany
balíček želatiny v plátcích
moučkový cukr
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, cukr, vejce a med. Na válu smícháme s moukou a jedlou sodou, vypracujeme hladké těsto, vyválíme tři pláty stejně velké a dáme péci do zlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu, osladíme dle chuti. Přidáme jahody nakrájené na drobné kostičky a rozpuštěnou želatinu.

  3. Po vychladnutí upečených plátů namažeme krémem a dáme uležet řezy do lednice přes noc. Před podáváním pocukrujeme 🙂