
Suroviny
- TĚSTO:
- 65 dkg hladké mouky
- 1 vejce
- 15 dkg cukru
- 10 dkg másla
- 3 lžíce medu
- 1,5-2 dl mléka
- 1 polévková lžíce sody
- KRÉM:
- 750 ml mléka
- 15 polévkových lžic hrubé mouky
- 20 dkg cukru
- 20 dkg másla
- POLEVA:
- 10 dkg cukru moučky
- 10 dkg másla
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce pudinku
- 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme kaši na krém : do 750 ml mléka vmícháme 15 polévkových lžic hrubé mouky, uvaříme v hustou kaši a necháme vychladnout.
-
Utřeme 20 dkg cukru s 20 dkg másla a až kaše vychladne, tak společně smícháme.
-
Všechny ingredience na těsto dáme na vál a důkladně propracujeme. Vznikne vláčné tužší těsto, které rozdělíme na pět kousků. Ty postupně vyválíme na tenké placky ( já je už rovnou rozválím na pečícím papíře, na kterém je už rovnou dám na plech ). Pečeme v rozehřáté troubě cca 5 minut. Pokud je placka růžová, vyndáme ji z trouby.
-
Placky namažeme krémem a poskládáme na sebe. Na horní placku dáme čokoládovou nebo bílou polevu, posypeme kokosem nebo oříšky a necháme v chladu uležet ( nejlépe do druhého dne ).
Poznámka od kuchařky
Do krému se může přidat i vanilkový cukr pro vůni.









