- reklama -
Suroviny
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1/2 hrnku medu
- 2 vejce
- 1/4 kostky másla (62,5 g)
- 3/4 lžičky amonia (sody)
- 1 lžíce kakaa
- koření do perníku (1/2 sáčku) nebo: 1/4 lžičky mleté skořice, 1 tlučený badyán, 2 tluč. hřebíčky, 2 tluč. kuličky nového koření, špetka tluč. fenyklu
Postup přípravy receptu
-
Med a máslo rozpustíme, přidáme vejce, cukr a na mírném ohni vaříme, až se začnou tvořit bubliny.
-
Na vále smícháme mouku s amoniem (sodou), kořením a kakaem.
-
Přidáme medovou směs a vypracujeme těsto. Necháme nejméně 6 hodin odležet.
-
Z těsta vyválíme plát asi 3-5 mm silný a tvořítkem vykrajujeme perníky. Pečeme pozvolna.
Poznámka od kuchařky
Perníčky jsou měkké, strašně dobré a člověk má co dělat, aby se do Vánoc nesnědly! 🙂
Kuchařka: terysha.mathey