Medové perníčky

39
- reklama -

Suroviny

TĚSTO:
65 dkg hladké mouky
10 dkg rozpuštěného medu
25 dkg moučkového cukru
4 dkg másla
4 žloutky
2 lžíce perníkového koření
2 lžíce jedlé sody
4 lžíce mléka
trochu kakaa
POLEVA:
20 dkg moučkového cukru (prosátý)
1 bílek
šťáva z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme přes noc v lednici odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den vyválíme placku o síle asi 0.4 – 0,5cm (u výroby chaloupky spíše 0,5cm), vykrajujeme tvary. Před pečením potřeme studenou vodou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160 – 200°C 5-10 minut.

  4. Po upečení horké potíráme rozšlehaným vejcem. Polevou zdobíme až druhý den – lépe na perníčkách drží.

Poznámka od kuchařky

Perníčky jsou výborné a většinou hned za 2 dny měkké.