![Medové perníčky_5ffb70db797cc.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/medove-pernicky_5ffb70db67acb.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 65 dkg hladké mouky
- 10 dkg rozpuštěného medu
- 25 dkg moučkového cukru
- 4 dkg másla
- 4 žloutky
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce jedlé sody
- 4 lžíce mléka
- trochu kakaa
- POLEVA:
- 20 dkg moučkového cukru (prosátý)
- 1 bílek
- šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto a necháme přes noc v lednici odležet.
-
Druhý den vyválíme placku o síle asi 0.4 – 0,5cm (u výroby chaloupky spíše 0,5cm), vykrajujeme tvary. Před pečením potřeme studenou vodou.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160 – 200°C 5-10 minut.
-
Po upečení horké potíráme rozšlehaným vejcem. Polevou zdobíme až druhý den – lépe na perníčkách drží.
Poznámka od kuchařky
Perníčky jsou výborné a většinou hned za 2 dny měkké.
Kuchařka: Ivousek