- reklama -
Suroviny
Plný talíř
- Těsto:
- 250 ml podmáslí
- 2 vejce – bílky našlehat zvlášť
- citrónová kůra
- vanilkový extrakt
- 25 g změklého másla
- 60 ml medu
- 160 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- rozinky
- Skořicové máslo: (vše vyšlehat – asi 5 min)
- 100 g změklého másla
- 1/2 lžičky skořice
- 60 ml medu
Postup přípravy receptu
-
Na lívanečky smícháme podmáslí se žloutky, citrónovou kůrou, vanilkou, máslem a medem, vše dobře vyšlehat, potom zašleháme mouku a prášek do pečiva.
-
Nakonec přidáme rozinky a sníh z bílků.
-
Z těsta lžící nabíráme řidší těsto a dáváme na pánev smažit.
-
Ještě za tepla polijeme skořicovým máslem a podáváme. Jsou výborné i další den za studena.
Poznámka od kuchařky
Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na lívance, ale tenhle s medem mě opravdu zaujal.
Kuchařka: Veroly