Medové kuřecí čtvrtky

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí čtvrtky, stehna, popř. celé kuře
Marináda:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
šťáva z půlky citrónu
0,5 lžíce granulovaného česneku
sůl
pepř
lze přidat i kousek nastrouhaného zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby, na 180 stupňů 10 minut zapéci.

  3. Mezitím smícháme veškeré suroviny na marinádu. Jakmile se kuře zatáhne, potřeme maso marinádou a pečeme. Potíráme v průběhu pečení. Poté maso otočíme a potíráme ho i z druhé strany. Pečeme, dokud není měkké a zlatavé.

  4. Podáváme s brambory, rýží, pečivem, bramborovou kaší (už jde z kupovaných nových brambor udělat). Kaši polijeme šťávičkou z kuřete.

Poznámka od kuchařky

Tuto marinádu dělám už dlouho, používám ji snad na všechno maso. Je to mňamka.