- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí čtvrtky, stehna, popř. celé kuře
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1,5 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- šťáva z půlky citrónu
- 0,5 lžíce granulovaného česneku
- sůl
- pepř
- lze přidat i kousek nastrouhaného zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.
-
Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby, na 180 stupňů 10 minut zapéci.
-
Mezitím smícháme veškeré suroviny na marinádu. Jakmile se kuře zatáhne, potřeme maso marinádou a pečeme. Potíráme v průběhu pečení. Poté maso otočíme a potíráme ho i z druhé strany. Pečeme, dokud není měkké a zlatavé.
-
Podáváme s brambory, rýží, pečivem, bramborovou kaší (už jde z kupovaných nových brambor udělat). Kaši polijeme šťávičkou z kuřete.
Poznámka od kuchařky
Tuto marinádu dělám už dlouho, používám ji snad na všechno maso. Je to mňamka.
Kuchařka: Lenora32