Medové jidáše

97
- reklama -

Suroviny

500 g polohrubá mouka
200 ml mléka
100 g medu
Špetka soli
21 g droždí
150 g másla
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké.

  3. Necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

  4. Poté rozdělíme na cca 18 dílků. Z každého dílku vytvoříme uzlík.

  5. Necháme ještě tak půl hodinky vykynout, poté potřeme vejcem, nebo zbylým bílkem a pečeme v troubě vyhřáté ma 180°C dokud nejsou krásně zlatavé.

Poznámka od kuchařky

Já použila pekárnu, takže jsem to dala všechno do pekárny a těsto mě pěkně vypracovala.