- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubá mouka
- 200 ml mléka
- 100 g medu
- Špetka soli
- 21 g droždí
- 150 g másla
- 2 žloutky
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl.
-
Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké.
-
Necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
-
Poté rozdělíme na cca 18 dílků. Z každého dílku vytvoříme uzlík.
-
Necháme ještě tak půl hodinky vykynout, poté potřeme vejcem, nebo zbylým bílkem a pečeme v troubě vyhřáté ma 180°C dokud nejsou krásně zlatavé.
Poznámka od kuchařky
Já použila pekárnu, takže jsem to dala všechno do pekárny a těsto mě pěkně vypracovala.
Kuchařka: mardosa