Medové doutníčky

130
- reklama -

Suroviny
30 ks cca

10 dkg mletých ořechů
10 dkg strouhané hořké čokolády
10 dkg medu
15-25 dkg prosátého moučkového cukru
bílek
mák
staniol (alobal) na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu s ořechy a medem povaříme ve vodní lázni (mlékovaru).

  2. Vyklopíme do cukru na válek a ještě teplé vypracujeme ve tvárné, nedrobivé, homogenní těsto, ze kterého tvoříme doutníky.

  3. Dozdobíme proužky staniolu, namočíme špičku do vaječného bílku a posléze do nemletého máku. Hotové necháme v chladnu nebo lednici uležet.
    Není-li mák, lze použít i kokos.

Poznámka od kuchařky

Těsto je lepší kvůli homogenitě, místo na válku, zpracovávat více v dlaních a dozdobit až po zchladnutí (odležení).

Recept přepsaný od našeho pana starosty obce i s poznámkou: „Dělali vždy na Velikonoce“.