Medová žebírka, salát coleslaw

90
- reklama -

Suroviny
2 porce

Žebra:
2 vepřová žebra
3 lžíce uzené mleté papriky
2 lžíce sušené mleté cibule
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička mletého chilli
1 lžička soli
1 lžička černého pepře nebo kousek chilli papričky
1 lžíce hořčice
2 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce tekutého medu
hrst sekané petrželky
chléb k podávání
Coleslaw:
1 cibule
čtvrtka celeru
1 mrkev
1 hlávka menšího bílého zelí
1 špetka soli
Na dresink:
125 g majonézy
2 lžíce bílého octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Postup na žebra:
    Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
    Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
    Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.


    Zobrazit celý recept

  2. Postup na coleslaw:
    Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
    Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
    Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.

Poznámka od kuchařky

Recept na medová žebra jsou od Ivany Jindřichové Cat & Cook.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/