Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

44
- reklama -

Suroviny

10 kuřecích stehýnek ( spodní stehna )
100 ml olivového oleje
mletá skořice
3 polévkové lžíce medu
1 sáček sušených švestek
140 g anglické slaniny
1 polévková lžíce drcených mandlí
sůl
čerstvý mletý pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160°C.

    V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička.

  3. Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme.

  4. Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou.

Poznámka od kuchařky

Zadávala jsem si do vyhledávače několikrát, ale nikdy mi to nevyjelo, tak jsem recept přidala, ale může se klidně vymáznout. Pekla jsem stehýnka vcelku, tak snad je to trochu jiné.