Medová kachna s jablky

38
- reklama -

Suroviny
4-5 osob

Kachna která váží aspoň 2 kg
4-5 lžiček soli
1 lžička sušeného tymiánu
4-5 jablek kyselejších
50 g sušených švestek
2-3 lžičky kmínu
vývar na podlití (používám drůbeží – je lepší šťavnatější)
3-4 lžíce medu
150 ml červeného vína
osmažené bylinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme a osušíme, z venku i zevnitř dobře osolte hlavně v záhybech a pak do kachny dáme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a otvor dobře spíchneme!!!


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do pekáčku a posypeme kmínem, podlejeme vývarem, šup do trouby na 180°C a pečeme 2,5-3 hod (nebo dokud není maso krásně měkké). Na začátku necháme odklopené, ale po pár minutách přiklopíme pekáč.

  3. Během pečení potíráme medem smíchaným s vínem. Půl hodinky před dokončením zase odklopíme, aby se vytvořila kůrčička.
    Poté podáváme s bramborem a ozdobíme bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : moje sestra Hana, ta to pochytila z časopisu : Albert v kuchyni (trochu ho upravila)