- reklama -
Suroviny
4-5 osob
- Kachna která váží aspoň 2 kg
- 4-5 lžiček soli
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 4-5 jablek kyselejších
- 50 g sušených švestek
- 2-3 lžičky kmínu
- vývar na podlití (používám drůbeží – je lepší šťavnatější)
- 3-4 lžíce medu
- 150 ml červeného vína
- osmažené bylinky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Kachnu očistíme a osušíme, z venku i zevnitř dobře osolte hlavně v záhybech a pak do kachny dáme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a otvor dobře spíchneme!!!
-
Dáme do pekáčku a posypeme kmínem, podlejeme vývarem, šup do trouby na 180°C a pečeme 2,5-3 hod (nebo dokud není maso krásně měkké). Na začátku necháme odklopené, ale po pár minutách přiklopíme pekáč.
-
Během pečení potíráme medem smíchaným s vínem. Půl hodinky před dokončením zase odklopíme, aby se vytvořila kůrčička.
Poté podáváme s bramborem a ozdobíme bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj : moje sestra Hana, ta to pochytila z časopisu : Albert v kuchyni (trochu ho upravila)
Kuchařka: phamka