
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 50 g rozinek nebo sušeného ovoce
- 2 vejce
- 3 lžíce medu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- trochu tuku
- hrubá mouka nebo strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí.
-
Přidáme vejce prošlehaná s vodou, cukrem a olejem, nastrouhaná jablka, rozinky a med.
-
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy a povrch uhladíme.
-
Vložíme do předehřáté trouby a zhruba 40 minut pečeme.
-
Pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Žena a kuchyně. Nyní se časopis jmenuje Kuchyně.
V původním receptu je 1 hrnek cukru, ale zdá se mi to moc, bábovka je dost sladká. Příště určitě uberu a v surovinách jsem už gramáž snížila na 3/4 hrnku.
Kuchařka: Merylas