Medová bábovka s jablky

79
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
50 g rozinek nebo sušeného ovoce
2 vejce
3 lžíce medu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
trochu tuku
hrubá mouka nebo strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí.

  2. Přidáme vejce prošlehaná s vodou, cukrem a olejem, nastrouhaná jablka, rozinky a med.

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy a povrch uhladíme.

  4. Vložíme do předehřáté trouby a zhruba 40 minut pečeme.

  5. Pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Žena a kuchyně. Nyní se časopis jmenuje Kuchyně.

V původním receptu je 1 hrnek cukru, ale zdá se mi to moc, bábovka je dost sladká. Příště určitě uberu a v surovinách jsem už gramáž snížila na 3/4 hrnku.