- reklama -
Suroviny
cca 4 porce
- 600-800 g vepřového masa -nejlépe krkovice
- sůl
- pepř
- 60 g vlašských ořechů
- trochu nasekané petrželky
- 100 g nivy
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička cukru krupice
- 20 ml piva
- špetka mleté sladké papriky
- 80 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na menší medailonky. Malinko je osolíme a opepříme. Ořechy válečkem na nudle rozmačkáme a dáme do misky. Přidáme petrželku, nastrouhanou Nivu, mouku, vejce, cukr a pivo.
-
Přilijeme mléko, promícháme, vytvoříme těstíčko. Kousky masa obalíme v trošce hladké mouky, aby na nich těstíčko lépe drželo a namočíme je do těstíčka. Smažíme na oleji dorůžova.
-
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo jakoukoliv oblíbenou přílohou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Pošli recept paní Majka Kratinová
Kuchařka: JanaDorazinova