
Suroviny
na 2 porce
- 4-5 medailonků z vepřové panenky (cca 3cm)
- sůl
- pepř
- Na krustu:
- 4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
- čerstvá petrželka
- bazalka
- šalvěj
- cca 50 g nastrouhaného parmazánu
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- pomeančový pepř nebo citronový pepř
- sůl
- Na přípravu chřestu:
- bílý chřest oloupaný a zbavený dřevnatých konců
- 2 pomeranče
- sůl
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme směs na krustu.
-
Toastový chleba a bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs.
-
Přidáme parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší pastu.
-
Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut.
-
Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji.
-
Z každé strany max. 2 minuty.
-
Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme.
-
Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.
-
Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu ( chřest uchováme v teple), provaříme, můžeme přilít asi 100 ml silného vývaru a nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trouchou mouky.
-
Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/