
- reklama -
Suroviny
2 – 4 porce
- 1 vepřová panenka
- 1 větší jablko
- 100 g Nivy
- 100 g Eidamu
- kari koření
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, lehce hřbetem ruky naklepeme, z obou stran posolíme. Jablko větší a pokud možno kyselejší oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
-
Na rozpáleném oleji opečeme medailonky z jedné strany, obrátíme a již opečenou stranu položíme plátek jablka a lehce zaprášíme kari kořením. Sýry nivu i eidam si nakrájíme na plátky a klademe je na plátky jablek v pánvi.
-
Na chvíli přikryjeme pokličkou – jen co by se roztavil sýr a můžeme podávat. Příloha: brambory, hranolky, pečivo.
Poznámka od kuchařky
zdroj: Česká vánoční kuchařka
Kuchařka: cardanka









