
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 9 menších plátků vepřové kotlety
- mletý pepř, sůl
- worcester
- hladká mouka na obalení
- máslo
- 1/2 smetany 33%
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 masového bujonu
- zelená cibulová nať
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi kotletky po obou stranách opečeme. Pak je zakryjeme poklicí a 10 minut dusíme. Přendáme je do ohnivzdorné mísy a dáme do tepla.
-
Do tuku na pánvi přilijeme 1/2 hrnku vody, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozdrobený bujon, nakrájenou cibulovou nať a smetanu. Vaříme, až je cibulová nať měkká. Podle chuti dosolíme a opepříme.
-
Podáváme s hranolky, nebo bramborem.
Kuchařka: Jaromira18