- reklama -
Suroviny
- 450 g filetu z mečouna
- 2 pomeranče
- limetková šťáva
- sůl, pepř
- 2 PL olej
- 1PL máslo
Postup přípravy receptu
-
Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu.
-
Ve wok nebo jiné podobné pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme osušenou rybu a restujeme po obou stranách 4 minuty. Poté podlijeme zbytkem marinády a dusíme při otáčení ryby asi 10 minut.
-
Oloupeme si druhý pomeranč, rozdělíme na dílky. Část dílků vhodíme cca 3 minuty před dokončením k masu, zbylé si necháme na ozdobu.
-
Šťávu dochutíme. Povrch filetu poklademe plátky másla, kousky pomeranče a přelijeme šťávou. Jako příloha brambory na různý způsob.
Kuchařka: spagetka