
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 1 kg mletého libovějšího vepřového masa
- 3 celá vejce
- 3 lžíce slunečnicového semínka
- 1 sáček koření na mletá masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kávová lžička soli
- majoránka
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se solí a kořením, dobře promícháme a dáme uležet nejlépe do následujícího dne. Proležené maso druhý den pečlivě promícháme se všemi surovinami (nezvykle i se slunečnicovým semínkem) a řádně propracujeme. Necháme v chladu ještě hodinku odpočinout.
-
Za pomoci mokrých rukou vytvoříme masové placičky a obalíme je v klasickém trojobalu.
-
Zlehka smažíme v oleji do zlaté barvy. Výborná příloha jsou šťouchané brambory a tatarka.
Poznámka od kuchařky
McKarboše jsou zcela bez zahušťovadel a proto jsou po rozkrojení neskutečně šťavnaté a slunečnicové semínko je výborným zpestřením chuti.
Kuchař: Colombo65